© Ispoix

John Galliano beschuldigd van plagiaat

Afgelopen week maakte ontwerper John Galliano zijn comeback in de modewereld als artistiek directeur van het modehuis Maison Martin Margiela. Zijn collectie werd goed onthaald en omschreven als een mix tussen herkenbare Margiela-elementen en de typische stijl van Galliano. Maar het New Yorkse danslabel Atelier de Geste meende nog andere invloeden te herkennen.

tib

Beau Rhee, de ontwerpster achter Atelier de Geste, meende op de beelden van het defilé een ontwerp van haar hand te herkennen. Het gaat om een legging in zwart en wit, meteen een van de opvallendste elementen in de show van Margiela. 'Schaamteloos gestolen of onmogelijk toeval?', schreef ze op Instagram.

De legging is een ontwerp uit 2013, dat verkocht wordt in de websop van Atelier de Geste en bij Urban Oufitters. Pharell Williams droeg de het kledingstuk ook in een videoclip.

Rhee heeft ondertussen met een advocaat gesproken, maar zou niet meteen naar de rechter stappen. Het modehuis heeft nog niet gereageerd op haar uitspraken. Volgens de Amerikaanse advocaat David Korzenik, gespecialiseerd in intellectueel eigendom, zou het sowieso een moeilijke kwestie zijn. 'Gaat het hier om een trend of een uniek artistiek ontwerp? Dat is moeilijk te bepalen', zei hij aan de International Business Times.

Meer over Mode

Niet te missen