© AP

© AP

thumbnail: null
thumbnail: null

Terrorist Charlie Hebdo anoniem begraven

Een van de terroristen van de aanslag op het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo is vrijdag begraven in Reims. Dat berichtte het stadsbestuur, dat evenwel daartegen was gekant.

sdv

Het gaat om Saïd Kouachi, de oudste van de twee broers die op 7 januari 12 doden maakten bij hun aanslag op Charlie Hebdo in Parijs. Hij woonde twee jaar in Reims, waardoor het stadsbestuur de begrafenis niet kon weigeren, klonk het. De man ligt in een anonieme tombe, terwijl de naam van de begraafplaats niet is bekendgemaakt. Zo wil het bestuur vermijden dat de begraafplaats een pelgrimsoord wordt.

Zijn jongere broer, Chérif Kouachi, zal eveneens anoniem begraven worden, in Gennevilliers ten noorden van Parijs. Voor de derde terrorist, Amedy Coulibaly die verantwoordelijk was voor de gijzeling in een joodse supermarkt, is nog geen beslissing genomen. Hij woonde in Grigny, ten zuiden van Parijs.

De Franse politie zoekt nog naar mogelijke medeplichtigen van het drietal. In verband met de terreurgolf zijn zo twaalf mensen opgepakt.