© *

'Geef alleen goed geklede mensen een uitkering'

Modeontwerper Karl Lagerfeld haalt zo nu en dan de pers met een uitspraak die stof doet opwaaien en in een interview met modemagazine Stylist liet hij zich opnieuw van zijn meest controversiële kant zien.

tib

Toen hem gevraagd werd wat hij zou veranderen aan de wereld als hij het voor het zeggen zou hebben, antwoordde de 81-jarige ontwerper dat hij alleen uitkeringen zou toekennen aan mensen die goed gekleed zijn. 'Ik zou het hoofd van de stijlpolitie zijn en de strijd aangaan met slonzigheid', zei Lagerfeld. 'Hoe je erbij loopt, heeft niets te maken met hoeveel geld je hebt. Ik zou uitkeringen vervangen door bonussen voor wie zijn best doet om er goed uit te zien'.

Karl blijkt niet alleen bezorgd om het uiterlijk van de mensheid, hij wil ook hun woordenschat uitbreiden. 'Het woordenboek van buiten leren zou verplicht moeten zijn', zei hij. 'Elke dag een pagina, zoals ik moest doen toen ik klein was, en ouders zouden hun kinderen 's avonds moeten overhoren'. Lagerfeld vindt het ook belangrijk om meerdere talen te spreken. 'Drietalig zijn is belangrijk, het opent deuren, verruimt je geeft en zorgt ervoor dat je minder kans krijgt om Alzheimer te krijgen'.

Het is niet de eerste keer dat Karl Lagerfeld zich laat betrappen op een misplaatste uitspraak. Zo hekelde hij in het verleden al volslanke vrouwen -'niemand wil hen op de catwalk zien', zangeres Adele -ze zingt mooi, maar ze is een beetje te dik- en mensen in joggingbroeken -'wie die draagt, heeft alle controle over zijn leven verloren'.

Meer over Mode

Niet te missen