© HBVL

‘Daltonbroer’ Nabil Zammouri zit in cel na begrafenis in Marokko

De gezochte Maaslandse crimineel Nabil Zammouri is gevat. De Nederlandse politie kon hem vorige week inrekenen op de luchthaven van Eindhoven. De 27-jarige Nabil keerde met het vliegtuig terug van een familieaangelegenheid in Marokko. Daar woonde hij de begrafenis bij van zijn 24-jarige broer Zacharia Zammouri uit Maaseik. Hij overleed midden december aan de verwondingen opgelopen bij een verkeersongeval enkele weken eerder.

Momenteel verblijft Nabil Zammouri in de Nederlandse gevangenis in afwachting van de verdere afhandeling van zijn dossier. De twintiger van Marokkaanse origine moet nog een gevangenisstraf uitzitten voor verschillende misdrijven, waaronder gewelddiefstallen en drugsdelicten.

Facebook

Het voorbije jaar kwam de crimineel meermaals in het nieuws vanwege zijn uitlatingen op Facebook. Hij pochte via status-updates maar al te graag dat de politie hem niet kon vatten. Zo lachte hij in april van vorig jaar de agenten die hem op de hielen zaten uit na een politieactie in Dilsen-Stokkem. Om hen af te schudden zwom hij het kanaal over en hield hij zich schuil in een bunker. Bij een tweede huiszoeking die kaderde in een grotere politieactie werd hij niet aangetroffen en liet hij de speurders via sociale media weten dat hij ergens anders zat.

De politie wist toen al dat de twintiger was ondergedoken in Nederland. Hij verbleef onder meer lange tijd in Rotterdam, maar op dat moment ontbrak het juridisch instrument om hem te vatten. De politie, geërgerd door het klankbord dat Zammouri via de (sociale) media kreeg, bleef wachten op de kans om hem in te rekenen. Toen hij vorige week terug voet op Nederlandse grond zette was het zo ver.

Dalton

De figuur Nabil Zammouri heeft allesbehalve een onbesproken verleden. Hij is een van de Maaslandse Daltonbroers en nam in 2006 nog deel aan het vrt-programma ‘Het Rechte Pad’ waarin hij samen met andere jongeren op het verkeerde spoor naar het Andesgebergte trok. Nadat hij een oudere man hardhandig van zijn portefeuille had beroofd belandde hij opnieuw in de cel. Toen hij in 2010 naar eigen zeggen te weinig mayonaise bij zijn frieten kreeg sloeg hij een cipier het

ziekenhuis in.

(ET)

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio