© BELGA

Diepenbeekse verliest maag na drinken ‘vergiftigd’ flesje Chaudfontaine

De Diepenbeekse Kathleen Steegmans daagt Coca-Cola Belgium voor de burgerlijke rechtbank, nadat ze de levensgevaarlijke stof zinkchloride binnenkreeg bij het drinken van een ogenschijnlijk veilig flesje Chaudfontaine. Haar leven is sinds die 4de januari 2013 drastisch veranderd. De toen zwangere vrouw verloor haar maag en gal, maar haar kindje is gered. Verdeler Coca-Cola wijst elke verantwoordelijkheid af. Donderdag komt de zaak in Hasselt voor.

GH

“Het gaat niet zo goed met mij. Zeker nu het proces dichtbij komt,” antwoordt Kathleen wanneer we polsen naar haar toestand. “Ik voel me fysiek zwak. Gelukkig helpen de spuiten die ik maandelijks krijg veel. Doordat mijn maag verwijderd is, heb ik het dumpingssyndroom. Je kan stellen dat alles nu op mijn darmen aangesloten is. Ik neem niets meer op. Soms voel ik me echt slecht, ik voel me flauw, ik krijg zweetaanvallen, ik bibber … Eieren, room, vlees, bepaalde sauzen en rauwe groenten kan ik niet meer verdragen. Op restaurant gaan, is nauwelijks nog mogelijk. Daarnaast moet ik van ’s morgens tot ’s avond kleine hoeveelheden eten opdat mijn darmen niet zouden stilvallen. Anders verkramp ik helemaal.”

Spoed

Sinds twee jaar leeft Kathleen noodgedwongen op een heel andere manier. Ze was 24 weken zwanger van een tweede baby en verbleef met haar gezin door verbouwingswerken enkele dagen bij haar ouders. Ze haalde vrijdagochtend een flesje water uit de kast en trok naar haar werk. Rond 16.30 uur nam ze een kleine slok. “Ik proefde dadelijk dat er wat fout mee was. Meteen heb ik alles uitgespuwd, ben ik mijn mond gaan spoelen en bleef ik maar overgeven. Ik ben in de keuken van mijn bazin op de grond beland en van wat daarna gebeurde herinner ik me niet veel meer. Mijn baas heeft me onmiddellijk naar de spoeddienst van het ZOL in Genk gebracht waar de dokters klaar stonden om me te behandelen,” zucht Kathleen.

De vrouw dient een klacht in. "Bij gebrek aan een dader werd de zaak op 9 juli 2013 geseponeerd", vertelt advocaat Steve Geerdens. Daarop startten ze een nieuwe zaak. "We baseren ons op de wet op productaansprakelijkheid. We vragen de aanstelling van een geneesheer-deskundige om de opgelopen schade te begroten. Een schadevergoeding is niet eens het belangrijkste. Geen enkele vergoeding kan het kwaad dat is geschied goedmaken", aldus Geerdens.

Lees de rest van het artikel vandaag in uw krant.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio