Nieuwe Één-serie ‘Tom & Harry’ voorgesteld in Aldeneik

Print

Foto: Karel Hemerijckx

Maaseik -

In het wijndomein Aldeneyck is donderdag de nieuwe Eén-fictieserie ‘Tom & Harry’ voorgesteld, die vanaf dinsdag 3 februari in tien afleveringen op het scherm komt.

Karlijn Sileghem - die ook de hoofdrol had in ‘Katarakt’- speelt dit keer een weduwe, Jelle, die het wijndomein van haar lang overleden man succesvol heeft uitgebouwd. Op het moment dat ze het aan haar 25-jarige zoon en opvolger Tom (Gilles De Schryver) wil overlaten, ontdekt ze dat Tom niet haar biologische zoon is. Haar eigen zoon (gespeeld door Robrecht Vanden Thoren) heet eigenlijk Harry en werd als baby in het ziekenhuis door een verpleegster met opzet verwisseld. Niemand heeft iets door, tot de verpleegster van haar psychiater de raad krijgt om het aan de politie te melden, waarop het een schandaal wordt dat de media haalt.

De serie focust vooral op de manier waarop de betrokkenen met dit probleem omgaan. Jelle krijgt middels een DNA-test zekerheid over hetgeen haar is overkomen maar houdt de waarheid voor Tom eerst nog verborgen. Ze biedt Harry intussen een baantje aan als hulpmagazijnier, wat alleen maar tot meer complicaties leidt.

Lees vandaag in Het Belang van Limburg wat de acteurs zelf te vertellen hebben over de nieuwe serie.