Man overtuigt echtgenote voor ‘allerlaatste zwangerschap’ en dan gebeurt dit

Melanie Thornton uit het Britse Paignton dacht altijd dat haar gezinnetje, met 13-jarige dochter Tia en echtgenoot Martin, compleet was. De laatste tijd besloop Martin echter steeds meer het gevoel dat er nog plaats was voor een kleine baby. Hij overtuigde Melanie voor een ‘allerlaatste zwangerschap’, maar dat draaide uit op een verrassing van formaat.

kidr

Bij de echo op vijf weken zwangerschap was er nochtans geen vuiltje aan de lucht. De gynaecoloog zag een mooi dooierzakje, alles zat dus perfect op schema. Een paar weken later bleek het dooierzakje toch iets meer gevuld dan voorzien. Er was niet één, er waren niet twee, er waren drie foetussen aan het ontwikkelen. Melanie bleek zwanger van een identieke meisjesdrieling, een kans van één op twee miljoen. ‘Ik had al een paar keer gegrapt dat het er meer dan eentje zou zijn. Maar een drieling? Ik begon spontaan te lachen en vroeg me af waar de verborgen camera zat’, vertelt Melanie aan The Daily Mail.

De zwangerschap van Melanie nam daarna een snelle vlucht. Ze kwam snel bij en het ging niet altijd even goed met de drie meisjes in haar buik. Op een dag moest de gynaecoloog zelfs bekennen dat het kleinste meisje, Hope, zodanig tenger was dat ze het wellicht niet zou halen.

Drie gezonde meisjes

Maar mirakels blijken dan toch te bestaan. Na een zwangerschap van 32 weken en vier dagen werden de drie meisjes met behulp van een keizersnede ter wereld gebracht. Boe kwam als eerste, Mika werd een minuut later uit de buik van mama gehaald en kleine Hope zag als laatste het levenslicht. Intussen is de drieling zo’n 20 weken oud en verkeren ze in goede gezondheid. ‘Het zijn zulke blije kleine meisjes. Ze houden ervan om elkaar te knuffelen: ze nemen zelfs elkaars handje vast. Hun lievelingspositie is met Mika in het midden. Dan houdt zij de handjes van haar zusjes vast’, vertelt Melanie.

Ook al wou Melanie eerst niet zwanger worden, ze is nu overgelukkig met haar gezinnetje. Al moet ze er de 250 vuile luiers per week natuurlijk bijnemen.

Niet te missen