© BELGA

Patrick Lefevere: 'Misschien moet ik eens in een advertentie zeggen hoeveel belastingen ik heb betaald'

Op de ploegvoorstelling van Etixx-Quick.Step sprak teammanager Patrick Lefevere kort over de zaak rond belastingsontduiking die boven zijn hoofd hangt. De voorbije dagen weigerde hij elke vorm van commentaar, maar donderdag stelde hij dat hij 'niets fout heeft gedaan' en 'recht in zijn schoenen staat'.

gjs

'In de eerste plaats wil ik nog eens herhalen dat ik betreur dat deze zaak eerst aan de pers is gelekt', aldus Lefevere. 'Het kan toch niet dat zij eerder op de hoogte worden gebracht dan de betrokkenen in de zaak. Ik ga niet hypocriet zijn. Ik erken dat de BBI een onderzoek heeft gedaan en wij hebben die mensen hun werk laten doen.'

Lefevere stelde dat hij niet in detail wilde treden over de zaak zelf. 'Wat ik wel wil benadrukken is dat ik niet het idee heb dat ik iets fout heb gedaan. Ik weet zelfs niet wat de fiscus de ploeg precies verwijt. Ik weet alleen dat er een onderzoek is gebeurd en we gaan nu de zaak afwachten en zien welke stappen we nog kunnen nemen. Ik wil alleen nog eens zeggen dat op een bepaald moment, in die jaren dat je, als je als ploeg niet bereid was om imagocontracten uit te schrijven voor renners ze gewoon niet kwamen naar je ploeg. Zo simpel was het. En ik heb nog altijd niet het idee dat ik iets illegaals heb gedaan en ik ben er ook niet rijker van geworden. Als je je mensen wilde houden, en de hele wielerwereld deed dat, dan moest je zo’n imagocontracten hebben. Misschien moet ik wel eens op een dag advertentie plaatsen in alle kranten met daarin vermeld hoeveel belastingen ik al heb betaald in mijn leven. Dat is veel, meer dan Inbev', besloot hij op zijn eigen ludieke wijze. .

Meer over Patrick Lefevere