Iljo Keisse en Niki Terpstra

Iljo Keisse en Niki Terpstra© Photo News

Keisse en Terpstra winnen derde jaar op rij in Rotterdam

Iljo Keisse heeft woensdag met zijn Nederlandse ploegmakker Niki Terpstra voor het derde jaar op rij de Zesdaagse van Rotterdam gewonnen. De titelverdedigers stelden in de afsluitende ploegkoers op indrukwekkende wijze de eindzege veilig. Het succesvolle duo zette de concurrentie op ruime afstand. De Denen Michael Morkov en Alex Rasmussen werden op drie ronden tweede, net voor de Spanjaarden David Muntaner en Albert Torres.

jvh

Kenny De Ketele moest de Zesdaagse op de slotavond vroegtijdig verlaten. Hij haakte in Ahoy af wegens ziekte. De Ketele was met teamgenoot Jasper De Buyst als koploper begonnen aan de laatste avond. Met winst van De Buyst in de eerste puntenkoers bouwde het Belgische duo de voorsprong op Keisse en Terpstra eerst nog wel uit tot twintig punten. In de tweede puntenkoers moest De Ketele echter de strijd staken.

Voor Keisse is het al de vijfde zege in de Zesdaagse van Rotterdam. In 2007 won hij met de Duitser Robert Bartko, in 2010 met de Nederlander Danny Stam.

Zieke De Ketele stopt op zucht van eindwinst in Rotterdam

© Marc Van Hecke

Kenny De Ketele en Jasper De Buyst zullen de Zesdaagse van Rotterdam niet winnen. De Ketele moest woensdag op de zesde dag wegens ziekte de strijd staken. De Oost-Vlaming startte wel nog in de puntenkoers, maar bleek te verzwakt.

De Ketele en De Buyst, in november winnaars van de Zesdaagse van Gent, waren als leiders de slotnacht ingegaan. Door de opgave van De Ketele hebben Iljo Keisse en de Nederlander Niki Terpstra een grote kans om hun titel te verlengen. Zij beginnen de afsluitende ploegkoers met een ronde voorsprong op de Denen Michael Morkov en Alex Rasmussen en de Spanjaarden David Muntaner en Albert Torres. De rest van het deelnemersveld volgt op vijf ronden of meer. Keisse en Terpstra hebben 251 punten achter hun naam, de Denen 259, de Spanjaarden 201.