Een van geëxecuteerde agenten laat 1-jarige dochter achter

Print
De twee agenten die woensdag genadeloos werden afgemaakt door de daders van de aanslag op Charlie Hebdo, heetten Franck en Ahmed, en waren respectievelijk 49 en 42 jaar oud. Franck laat een dochtertje van 1 jaar achter.

Ahmed, die een kogel in het hoofd kreeg, werkte op het centrale commissariaat van het 9de arrondissement. Hij was personeelsvertegenwoordiger, en maakte deel uit van de mountainbikebrigade, meldt de Franse krant Le Figaro. Volgens Rocco Contento, secretaris van de politievakbond, laat hij een partner achter. 'We zijn allemaal erg gechoqueerd', klinkt het. 

Franck was 49 jaar, en werkte al jarenlang als lijfwacht. In de kantoren van Charlie Hebdo beschermde hij cartoonist Stéphane Charbonnier, die net als hem omkwam tijdens de aanslag. Volgens een van zijn collega's, zo schrijft Le Figaro, laat hij een dochtertje van 1 jaar achter. 

Op de beelden is te zien hoe twee terroristen Ahmed insluiten en executeren. De gruwelijkste scène hebben we weggeknipt, maar er was te zien hoe de terroristen de agent neerschoten in een vuurgevecht. Hij valt kronkelend van de pijn op de grond, waarna de terroristen naar hem toe lopen. Hij steekt nog smekend zijn hand op, maar wordt zonder meer doodgeschoten.