© EPA

© EPA

thumbnail: null
thumbnail: null

Twintiger komt om na ongeval met kinderslee

Een 25-jarige man is op de bobsleebaan van het Duitse Winterberg om het leven gekomen nadat hij met een kinderslee de ijsbaan afdaalde.

lbo

De jongeman, een Duitser, was met twee vrienden op de kindersleetje gekropen. Met drie gleden ze afgelopen nacht de snelle, professionele ijsbaan af. Op de ijsbaan stond echter een kleine tractor. De drie botsten aan hoge snelheid tegen de tractor die op de baan stond voor onderhoudswerken.

De twee vrienden van de twintiger raakten zwaargewond en riepen om hulp. Iemand die het hulpgeroep hoorde, verwittigde daarop de hulpdiensten. De twee zwaargewonden werden naar het ziekenhuis afgevoerd. Voor hun vriend kwam alle hulp te laat.

Een vierde man, die de drie ’s nachts bovenaan de ijsbaan had afgezet, bleef helemaal beneden aan de ijsbaan tevergeefs wachten op zijn vrienden. Hij heeft zich intussen gemeld bij de politie.

De bobsleebaan van Winterberg is 1,6 kilometer lang. Professionele sleeërs kunnen er snelheden tot 140 kilometer per uur halen. Kindersleetjes zijn er daarom verboden.