© Marc Van Hecke

Moreno De Pauw en Jolien D’hoore leiden na eerste dag op BK omnium

Na de eerste dag van het Belgisch kampioenschap omnium staan Moreno De Pauw en Jolien D’hoore aan de leiding. Zondag vindt de tweede en laatste dag van het BK plaats op de piste in Gent.

Omniumspecialist Jasper De Buyst is er niet bij op het Belgisch kampioenschap in Gent. De Lotto-Soudal renner neemt momenteel met Kenny De Ketele deel aan de Zesdaagse van Rotterdam. Moreno De Pauw toonde zich zaterdag in alle drie onderdelen de beste en bouwde zo een voorsprong van 16 punten op Killian Michiels op. Joris Cornet en Lionel Taminiaux delen op 18 punten de derde stek.

Topfavoriete Jolien D”hoore, al twee keer Belgisch kampioene (2012 en 2013) won eveneens scratch, achtervolging en afvalling. Met het maximum van 120 punten heeft ze zes punten voor op Lotte Kopecky en 12 op Sarah Inghelbrecht.

Robbe Ghys leidt bij de junioren. Hij telt vier punten voorsprong op Maarten Stevens en twaalf op Arne De Grote. Bij de nieuwelingen staat Nicolas Wernimont aan de leiding met 114 punten, zes meer dan Jens Verstraete en acht meer dan Fabio Van den Bossche. Lenny Druyts leidt bij de meisjes jeugd met 120 punten, voor Lize Struyf (110) en Kato Zegers (108).

Zondag worden nog de tijdrit, de baanronde en de puntenkoers afgewerkt.