Futsal Antwerpen wint derby in Football Battle

Futsal Topsport Antwerpen mag zich na winst in de finale tegen Royal Antwerp FC de overwinnaar van de Football Battle noemen. Dat is een indoortoernooi in de Lotto Arena waar zowel voetbalclubs als zaalvoetbalclubs aan deelnamen. Vorig jaar werd de eerste editie gehouden, toen won Lokeren de Battle.

jtp

KV Kortrijk, Oostende en Lokeren verdedigden de eer van de eersteklassers in de Lotto Arena. Tweedeklasser Antwerp, de Nederlandse ploeg Dordrecht en zaalvoetbalploeg Antwerp Futsal vervolledigden de affiches in Antwerpen.

Titelverdediger en Oostende gewipt

Oostende bracht het niet echt ver in Antwerpen. De kustploeg ging al in de poulefase onderuit tegen zowel Antwerp en Futsal Antwerpen. Daardoor was Oostende in poule A al meteen uitgeschakeld voor de halve finales.

In poule B was Dordrecht aanvankelijk goed gestart. Tegen Lokeren speelde het 3-3 gelijk, Kortrijk ging voor de bijl met 2-7. Doordat KV Kortrijk ook Lokeren versloeg met een nipte 5-4, was het einde verhaal voor Lokeren, de winnaar van vorig jaar.

Antwerpse finale

De loting van de halve finales deed de Antwerpse fans al smullen: KV Kortrijk - Futsal Antwerpen en Dordrecht - Antwerpen. Een Antwerpse finale behoorde dus zeker tot de mogelijkheden. Die kwam er ook, nadat Futsal Antwerpen met 6-5 won van KVK en Dordrecht met 3-4 de boot in ging tegen Antwerp.

Na nog geen twee minuten spelen in de finale stond Antwerp al op een 0-1 voorsprong. Joren Dom schoot de bal vanop een stilliggende fase onhoudbaar in de kruising. Na 15 minuten spelen stond het 1-2 in de Antwerpse derby. Zes minuten in de tweede helft maakte Futsal echter gelijk na een onhoudbare combinatie. Nog eens een minuut later stond het al 3-2 in het voordeel van de zaalvoetbalploeg. Na een shootout kwam Antwerp FC op 3-3 via Guvenc, na twee schitterende doelpunten van Zouggaghi (Futsal) en Limbombe (Antwerp) in de slotminuten stond het 4-4 na de reguliere speeltijd.

Het spektakel was dus nog niet voorbij in de Lotto Arena. We kregen een shootout, een echt dubbeltje op zijn kant. Futsal Antwerpen hield daarin het hoofd koel en miste geen enkele penalty, terwijl bij Antwerp zowel Tano, Limbombe als Guvenc niet trefzeker waren. Futsal Antwerpen won uiteindelijk met 7-5.