© AFP

VS doden zeker 18 taliban bij luchtaanvallen in Afghanistan

Bij een Amerikaanse luchtaanval in de oostelijke Afghaanse provincie Paktika zijn zeker 18 talibanleden gedood. De Amerikaanse troepen hebben zaterdagochtend een schuilplaats van de opstandelingen in het district Gayan aangevallen, meldt een woordvoerder van de provincie. Van de taliban is er nog geen commentaar gekomen op de luchtaanval. De missie van de Navo-troepenmacht in Afghanistan is sinds 1 januari officieel afgelopen.

lbo

De provincie Paktika grenst aan de Pakistaanse stammengebieden, en van daaruit steken regelmatig talibanstrijders de grens met Afghanistan over om daar aanslagen uit te voeren. In november bracht een zelfmoordterrorist zichzelf in die provincie tot ontploffing en doodde zo zeker 57 burgers.

Ondanks het einde van de 13 jaar durende Navo-missie gaan de Verenigde Staten verder met hun luchtaanvallen op Afghanistan. Officieel ondersteunen de buitenlandse soldaten vanaf nu de Afghaanse veiligheidsdiensten met opleiding en advies. Daarvoor blijven nog 12.000 buitenlandse soldaten in het land.

Aangeboden door onze partners