PSV huurt Standard-middenvelder

De Nederlandse topclub PSV Eindhoven huurt Francois Marquet (19) van Standard tot het einde van het seizoen. Dat maakte de club zelf bekend op haar website. PSV heeft ook een aankoopoptie afgedwongen voor de jonge middenvelder.

jtp

De transferperiode is nog maar net afgetrapt, of PSV heeft al een eerste slag thuisgeslagen. Het overhaalde jeugdinternational Francois Marquet om te tekenen bij de club uit Eindhoven. In eerste instantie sluit Marquet aan bij Jong PSV, maar de middenvelder gaat wel al meteen mee op trainingskamp naar Turkije.

Technisch manager Marcel Brands is alvast in de wolken met deze transfer. ‘Marquet is een technisch vaardige speler die graag de overstap wil maken naar het Nederlandse voetbal. Wij en hijzelf denken dat hij daar goed in past. We wilden hem graag naar Eindhoven halen en zijn tevreden dat hij aansluit bij Jong PSV.’

Marquet speelde al drie keer in de competitie bij Standard, vooral in het begin van het seizoen. In de wedstrijden tegen Charleroi (3-0 winst) en Moeskroen (5-2 verlies) leverde de middenvelder telkens een assist af.

Standard leent doelman Guillaume Hubert uit aan Sint-Truiden

© Photo News

Tweedeklasser Sint-Truiden huurt de 20-jarige doelman Guillaume Hubert tot het einde van het seizoen van Standard. Dat maakten beide clubs zaterdag bekend.

Lees meer over Standard Luik