Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Liverpool-icoon Steven Gerrard verkast naar de Verenigde Staten

Liverpool-kapitein Steven Gerrard zal zijn loopbaan volgend seizoen bij een Amerikaans team voortzetten. Dat hebben de Reds zaterdag laten weten. Bij Liverpool TV gaf de 34-jarige middenvelder zelf tekst en uitleg in een exclusief interview. Gerrard liet weten nog geen contract getekend te hebben, maar verwacht wordt dat er snel nieuws komt over zijn nieuwe ploeg.

jtp

‘Steven Gerrard bevestigt dat hij deze zomer naar de Verenigde Staten vertrekt’, liet de club van Rode Duivel Simon Mignolet weten. Vrijdag had clublegende Gerrard al laten optekenen dat hij de deur op Anfield Road na huidig seizoen achter zich toetrekt. Hij wilde nog niet verklappen waar zijn toekomst lag, maar toen al leek de Amerikaanse Major League Soccer een goede kanshebber. Het is best mogelijk dat Gerrard zijn landgenoot David Beckham achterna gaat en naar LA Galaxy trekt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volgens de Amerikaanse sportzender ESPN tekent Steven Gerrard inderdaad bij LA Galaxy. De middenvelder van Liverpool zou er naar verluidt een contract van 18 maand tekenen, voor maar liefst 5 miljoen euro per jaar. Bij LA Galaxy moet Gerrard de vervanger worden van Landon Donovan. Die ging met voetbalpensioen nadat Galaxy vorige maand de MLS Cup won.

De 34-jarige ‘Stevie G’ is een waar clubicoon van Liverpool en speelt al sinds zijn negende op Anfield Road. In november 1998 maakte hij er zijn debuut in de A-ploeg, met Liverpool won Gerrard tien prijzen. Zijn grootste succes boekte hij in 2005, toen hij de Champions League won na een zege na strafschoppen in een heroïsche finale tegen AC Milan (3-3 na reguliere speeltijd).

Aangeboden door onze partners