Van Uytvanck en Mestach

Van Uytvanck en Mestach© WAS

An-Sophie Mestach en Alison Van Uytvanck ronde verder in Auckland

An-Sophie Mestach (WTA 101) en Alison Van Uytvanck (WTA 106) hebben zich zaterdag allebei verzekerd van een ticket voor de tweede en voorlaatste kwalificatieronde van het WTA-tennistoernooi van Auckland (hard/250.000 dollar).

dmm

Mestach, het tweede reekshoofd in de kwalificaties in Nieuw-Zeeland, had in haar openingspartij geen kind aan de Australische wildcardspeelster Sacha Jones (geen WTA-ranking) en haalde het na 57 minuten met 6-3 en 6-0. In de volgende ronde wacht de Amerikaanse Anna Tatishvili (WTA 146).

De als vierde geplaatste Van Uytvanck had in haar eerste duel dan weer haar handen vol met de Tsjechische Renata Voracova (WTA 169). Het werd 7-6 (9/7) en 7-6 (8/6) na een partij die maar liefst 2u16 duurde. In de tweede kwalificatieronde moet de Grimbergse opnieuw de baan op tegen een Tsjechische, Lucie Hradecka (WTA 154).

Met Kirsten Flipkens (WTA 45) en Yanina Wickmayer (WTA 75) komen nog twee landgenotes in actie in Auckland, zij zijn rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel. ‘Flipper’, vorig jaar halvefinaliste in Auckland, werd in de eerste ronde uitgeloot tegen Johanna Larsson (WTA 70). De Zweedse leidt in de onderlinge confrontaties met 2-0, vorig jaar haalde ze het in Luxemburg nog met 7-6 (7/5) en 6-1 van de Belgische nummer één.

Wickmayer, die vorig jaar in de openingsronde strandde, lootte de 18-jarige Amerikaanse wildcard Taylor Townsend (WTA 104), tegen wie ze nooit eerder speelde. Neemt ‘Wicky’ haar eerste horde, wacht in de tweede ronde de winnares van de partij tussen het Deense topreekshoofd Caroline Wozniacki (WTA 8) en een qualifier.

Niels Desein stoot door naar tweede kwalificatieronde in Doha

© REPORTERS

Niels Desein (ATP 204) heeft zich zaterdag geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van het ATP-tennistoernooi van Doha (hard/1.129.815 dollar).

De 27-jarige Oost-Vlaming rekende in de eerste kwalificatieronde in Qatar in drie sets af met de Rus Aslan Karatsev (ATP 218). Na 2u14 stonden de 6-4, 6-7 (1/7) en 6-4 setstanden op het scorebord. Zijn volgende opponent wordt de als achtste geplaatste Amerikaan Rajeev Ram (ATP 139).

Met Ruben Bemelmans (ATP 176) en Kimmer Coppejans (ATP 180) moeten later op de dag nog twee landgenoten aan de bak in de kwalificaties van het Qatar ExxonMobil Open. Zij nemen het in de eerste kwalificatieronde tegen mekaar op.