© Twitter

Coach Alan Pardew ruilt Newcastle voor Crystal Palace

Alan Pardew is zoals verwacht de nieuwe manager van Crystal Palace. Hij komt over van Newcastle en tekende een contract voor drieënhalf jaar. Het nieuws hing al enkele dagen in de lucht, maar werd zaterdagochtend pas officieel bevestigd door beide clubs uit de Engelse Premier League.

dmm

Maandag al had Pardew van de Magpies de toestemming gekregen om met Palace te gaan praten. Dat had enkele dagen eerder afscheid genomen van Neil Warnock, die moest opstappen omwille van de tegenvallende resultaten.

Pardew speelde eind jaren tachtig voor de Londense club, die momenteel achttiende staat in de Premier League. Hij kwam er in 128 wedstrijden in actie. Bij Newcastle United, dat een afkoopsom ontvangt van Palace, kreeg hij in september en oktober veel kritiek te slikken na een lastig seizoensbegin.

‘Ik ben bijzonder blij dat ik de nieuwe manager van Crystal Palace ben’, aldus Pardew op de clubwebsite. ‘Iedereen kent mijn verleden hier, nu moeten we deze club hogerop helpen’, klonk het bij de nieuwe manager, die op Nieuwjaarsdag al de competitiewedstrijd tegen Aston Villa bijwoonde en Palace zondag voor het eerst zal leiden in het FA Cup-duel tegen Dover Athletic.

Bij Newcastle, waar Pardew vier jaar lang aan de slag was, is de zoektocht naar een nieuwe coach gestart. Voor het FA Cup-wedstrijd van zaterdag tegen Leicester City zullen assistenten John Carver en Steve Stone de honneurs waarnemen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.