© BELGA

Zedendelinquent Frank Van Den Bleeken mag volgende week sterven

Op zondag 11 januari ondergaat Frank Van Den Bleeken in de gevangenis van Brugge euthanasie. Na bijna 30 jaar lang te zijn geïnterneerd en jaren procederen bekomt de 51-jarige recidiverende zedendelinquent eindelijk wat hij wil: de dodelijke injectie. Dat schrijft De Morgen zaterdag.

Van Den Bleeken is de voorbije jaren herhaaldelijk onderzocht door psychiaters. Zij bevestigen los van elkaar dat de man psychisch ziek is en ernstig lijdt onder zijn verblijf in de gevangenis. Hij is er zich ook van bewust dat hij zonder aangepaste therapie een gevaar is voor de samenleving. Van Den Bleeken bekwam in september van vorig jaar bij het Brusselse hof van beroep een arrest dat hem het recht gaf vrijwillig uit het leven te stappen. Sinds Van Den Bleeken zijn euthanasie via rechterlijke weg afgedwongen kreeg, vroegen nog minstens 15 geïnterneerden euthanasie aan.

25 jaar geleden verkrachtte en vermoordde Frank Van Den Bleeken de toen 19-jarige Christiane Remacle uit Deurne. Dat gebeurde na een avondje feesten in dancing Fauna in Schilde. Van Den Bleeken werd later geïnterneerd.