© AFP

Twee grote brokstukken van vermist vliegtuig teruggevonden in zee

In de Javazee in Indonesië zijn 'twee grote stukken' teruggevonden van het gecrashte toestel van AirAsia. Dat heeft Bambang Soelistyo, hoofd van de Indonesische opsporings- en reddingsdienst, tijdens een persconferentie in Jakarta gemeld.

kidr

Een van de onderdelen meet 9,4 x 4,8 x 0,4 meter, het tweede stuk is 7,2 x 0,5 meter groot, aldus Soelistyo. De vliegtuigonderdelen zouden zich op een diepte van dertig meter bevinden. De slechte weersomstandigheden van de afgelopen dagen hebben de zoektocht naar lichamen en brokstukken van de Airbus A320-200 fors gehinderd en er wordt nog volop gespeurd naar de zwarte dozen en naar de romp van het vliegtuig. Tot hiertoe konden slechts dertig lichamen worden geborgen. Schepen die uitgerust zijn met detectoren en sonartechnologie kammen een gebied uit van 1.575 vierkante zeemijl (ongeveer 5.400 vierkante kilometer). Aan de zoekactie nemen in totaal 29 schepen en 17 vliegtuigen deel.

Het toestel van AirAsia stortte zondag neer in de Javazee, na in het Indonesische Soerabaja te zijn opgestegen. Het toestel was op weg naar Singapore, met aan boord 162 passagiers en bemanningsleden.