MC Maasland met dossier Kiezelgroeve naar Cassatie

De vzw MC Maasland bereidt zich voor om met het dossier van het vroegere crossterrein naar het Hof van Cassatie te trekken. Ze doen dat na de beslissing van het Hof van Beroep dat de cross definitief moet verdwijnen.

ppn

‘De club gaat in cassatie tegen die schandalige en wereldvreemde uitspraak van het hof van beroep’, zegt Kevin Moonen, spreekbuis van de club. ‘Er is opnieuw wat hoop, maar nog belangrijker is misschien wel de zeer grote strijdvaardigheid.’ Het is ook een antwoord op de eerste schadeclaim van het actiecomité Leefbaar Waterloos. Hun advocate bracht MC Maasland op de hoogte van de geëiste 7.925,10 euro schadevergoeding, 6.600 euro rechtsplegingsvergoeding en 1.350 euro boete.

MC Maasland moest voor het einde van het jaar duidelijk maken welke stappen ze eventueel nog wilde nemen. Cassatie was onmiddellijk na de uitspraak in beroep nog geen zekerheid, omdat de zaken nog bekeken moesten worden. ‘Maar nu geeft de club wel degelijk te kennen door te zullen gaan. De advocaten hebben een tweetal maanden de tijd om zich voor te bereiden op het vervolg van hun juridische strijd’, zegt Kevin Moonen.

Intussen zat de vzw al samen met de eigenaar van het gebied. Dat is het stadsbestuur van Maaseik. Zij zullen in de toekomst overleg blijven plegen. Ook het provinciebestuur toonde na de uitspraak opnieuw interesse en vroeg alle info op.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio