Al zeker twintig BMW’s gestolen in grensstreek sinds oktober 2013

Zowel de dure terreinwagen BMW X6 als de modellen uit de 3-serie en 1-serie zijn gegeerd. De daders slaan vooral toe in Hamont-Achel, Bocholt en Kinrooi, alledrie gemeenten die grenzen aan Nederland. Ook iets verder in Neerpelt, Overpelt, Bree en Meeuwen-Gruitrode zijn er autodiefstallen. Naast de BMW’s zijn er ook al zo’n veertig Volkswagens gestolen.

maw

Het is niet duidelijk of de autodiefstallen door dezelfde bende worden gepleegd, maar de kans is groot want noch de BMW-dieven noch de VW-dieven laten sporen achter.

De daders stelen enkel auto’s die op de oprit staan. Het is onduidelijk hoe ze de auto’s openen. Er wordt niet ingebroken in de huizen voor de autosleutels, er worden geen raampjes ingeslagen en op de oprit zijn nooit lakschilfers te vinden. De politie heeft telkens geen enkel spoor naar de daders.

Het vermoeden bestaat al langer dat de dieven vanuit Nederland opereren omdat ze altijd vlakbij de grens toeslaan. Dat lijkt sinds vrijdagmorgen wel heel waarschijnlijk. Ook nu zijn de autodieven via een grensovergang ontkomen. Omdat de daders al bijna anderhalf jaar uit de handen van de politie kunnen blijven, is het aan de eigenaars van een BMW en een VW om maatregelen te nemen. De politie adviseert om de auto’s binnen te zetten of op een plaats die niet zichtbaar is van op straat. Ook een stuurslot wordt aangeraden.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio