Kortessem VV en FC Vliermaal werken samen

Kortessem VV en FC Vliermaal gaan vanaf tegen volgend seizoen samenwerken in de jeugdreeksen. De clubs zullen hierover binnenkort samenzitten. Het komt evenwel niet tot een fusie tussen beide clubs.

frcr

De voetbalclubs hadden al eerder hun beklag gemaakt over de verouderde accommodatie waarin zij momenteel hun sport beoefenen. Daarom kwam er een overleg tussen de clubs en het gemeentebestuur. De gemeente stelde voor om in de omgeving van het sportpark aan de overkant van de Winterbeek een nieuw voetbalveld met tribunes en kantine aan te leggen voor een eventuele fusieclub. Het gemeentebestuur zelf zou hiervoor ten vroegste tegen 2024 middelen kunnen vrijmaken. Maar als de clubs echter zelf over voldoende middelen of sponsoring beschikken, kan dit eerder gerealiseerd worden en beloofde de gemeente hierbij logistieke steun. Maar ook de clubs zitten er financieel erg krap bij.

Beide voetbalclubs, die het moeilijk hebben voldoende jeugdspelers aan te trekken, bereikten een samenwerkingsakkoord over de organisatie van de jeugdreeksen tegen volgend seizoen. Door samenvoeging van de jongeren kunnen bepaalde jeugdreeksen vanaf het seizoen 2015-2016 afwisselend door Kortessem VV en FC Vliermaal worden georganiseerd. De afgelopen twee voetbalseizoenen had FC Vliermaal voor de U15 en U17 al zo een samenwerkingsakkoord met Hoeselt.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio