© belga

Vader schiet op echtgenote en dochter en pleegt dan zelfmoord

Bij de schietpartij met twee doden en een zwaargewonde vrijdag in Petit-Rechain, op het grondgebied van Verviers, zou de vader van het gezin op zijn echtgenote en dochter hebben geschoten, waarna hij zichzelf van het leven beroofde. Dat zei Vincent Guerra, substituut van de procureur des Konings van Luik, vrijdag op een persconferentie. Het onderzoek spitst zich toe op een familiedrama.

lbo

“Iemand verontrustte zich over het uitblijven van een reactie van de dochter van het paar en verwittigde de politie. De agenten forceerden de deur en ontdekten de lijken van het paar. Hun dochter, geboren in 1994, was zwaargewond aan het gelaat”, legde Guerra uit. De eerste elementen van het onderzoek laten veronderstellen dat de man zijn gezin neerschoot en daarna zichzelf ombracht.

Het ogenblik van de feiten is nog niet bepaald, maar er is enige tijd verstreken vooraleer de politie was verwittigd. De juiste omstandigheden van de feiten zijn evenmin duidelijk, maar het paar stond op het punt uit elkaar te gaan, aldus nog de substituut.

De vader beschikte legaal over een wapen. Hij was bekend bij het gerecht want sinds zijn pensioen zag hij toe op de dierenbescherming