© LD

'Het zicht dat ik kwijt ben, komt nooit meer terug'

Een muzikaal topjaar, op persoonlijk vlak soms heel wat minder, zo zag 2014 eruit voor Zonhovenaar Pat Krimson (49). Gezondheidsproblemen, zowel bij Pat als bij zijn vriendin Jolijn, zorgden ervoor dat het niet over de hele lijn een feest werd. “Ik mag mezelf dan wel een fixer noemen, maar wat moet ik doen als ik het zelf niet gefikst krijg?”, vraagt hij zich af. Waarna hij de vraag zelf beantwoordt: “Ik denk dat ik toch ergens huishoudhulp zal moeten zoeken, want ook 2015 wordt een druk jaar voor 2 Fabiola.”

Jo Smeets

Enkele maanden geleden werd bij Pat Krimson een glaucoom vastgesteld. 'Dat komt er inderdaad nog eens bij. Op 13 januari wordt mijn linkeroog geopereerd, op 10 februari mijn rechter. Glaucoom is niet levensbedreigend, maar ogen zijn toch wel heel belangrijk. Maar ik ben altijd positief, dus dit zal ook wel goed komen…'

Hoe groot is de kans dat je geneest?

'Het zicht dat ik kwijt ben, komt nooit meer terug. Zoals ik er nu aan toe ben, gaat het nog vrij goed maar ik voel me door deze toestand wel onzeker, vooral als ik op een schaars verlicht podium sta. Ook mentaal is het niet makkelijk, want je wordt daar niet bepaald vrolijk van. Toen de ziekte werd vastgesteld was dat echt schrikken. Ik dacht: ‘How jong, wat is dat nu voor iets?’ Ik had altijd gedacht dat zoiets mij nooit zou overkomen. Maar het is nu zo. Het vergt aanpassingen, maar ik maak er het beste van.”

Lees het volledige interview met Pat Krimson dit weekend in HALLO, het weekendmagazine van Het Belang van Limburg.