Vrouw overleeft zwaar ongeval dankzij te strakke feestjurk

Print
Vrouw overleeft zwaar ongeval dankzij te strakke feestjurk

Foto: The Mirror

De 21-jarige Britse Zoe Turner raakte op weg naar een kerstfeestje betrokken bij een zwaar verkeersongeval. Toen ze haar jurk uitkoos voor het feestje, wist ze nog niet dat die enkele uren later haar leven zou redden. Dat meldt de Britse nieuwswebsite The Mirror.

De twintiger nam samen met enkele vriendinnen op 13 december een taxi om van een kerstfeestje op het werk van haar moeder terug huiswaarts te keren, maar onderweg raakte de taxi betrokken bij een bizar verkeersongeval. De wagen crashte om nog onduidelijke omstandigheden tegen een betonmolen. Door de klap raakten alle inzittenden zwaar gewond.

Zoe Turner zat op de passagierszetel naast de chauffeur in de wagen en droeg haar gordel. Haar drie vriendinnen die vanachter in de taxi hadden plaatsgenomen droegen hun gordel niet. De taxichauffeur vloog door de klap door de voorruit. De passagiers achterin de wagen waren bewusteloos. Turner overleefde het zware verkeersongeval niet alleen omdat ze haar gordel droeg, maar vooral omdat ze zich voor het feestje in een zeer strak kleedje had gewurmd.

Haar jurk heeft haar leven gered, vertelden de dokters achteraf aan Turner. Omdat het kledingsstuk zo strak rond haar lichaam zat, werden haar ribben beschermd. De druk op haar botten en ribben zorgde ervoor dat haar vitale organen niet doorboord werden.

‘Ik kan nog steeds niet geloven dat die jurk mijn leven heeft gered’, vertelt Turner aan The Mirror. ‘Het is de beste 45 euro die ik ooit heb uitgegeven.’

 

 

Externe links