Sport + Kinrooi organiseert bewegwijzerde wandeltocht

Print

Molenbeersel

Kinrooi - Wandelclub Sport + Kinrooi vzw organiseert op zondag 4 januari 2015 de jaarlijkse Golden Cuptocht. De vertrekplaats is in de Basisschool, Nelisveld 5 te Kinrooi dorp. Vertrekken kan tussen 07.00 en 15.00 uur. Het inschrijfgeld, verzekering inbegrepen, is 1 euro.

De wandelafstanden zijn 4, 9, 13 en 21 km.
Het parcours van 4 km is geschikt voor rolstoelen en kinderwagens en loopt over landelijke wegen.
Het parcours van 9 km loopt eveneens over landelijke wegen, dan door het natuur- en stiltegebied ‘de Zig’ tot aan de controlepost in Molenbeersel. De wandelaars op dit parcours komen langs een vogelkijkhut. Na de rust wandelen we over landelijke wegen, langs de rand van het natuur-en stiltegebied ‘de Goort’ tot aan de startplaats.
Het wandelgebied Zig en Goort biedt de wandelaar een mooi stukje natuur aan. Bij de herinrichting van de vijvers is een propellerblad gevonden van een gevechtsvliegtuig dat hier tijdens WOII neerstortte. Het is nu ingericht als monument.
Het parcours van 13 km loopt over landelijke wegen door de hiervoor beschreven Zig tot aan de rustplaats. Na de rust loopt het parcours door de Goort en met een beetje geluk kan je zien dat de bever hier geregeld bomen velt. Ook de Goort is een gebied met bosjes, laagveenmoerassen, weilanden, akkers enz.
Het parcours van 21 km loopt samen met het parcours van 13 km. Bij aankomst op de rustplaats is er een bijkomende lus van 8 km over afwisselende landelijke wegen, tot bijna aan de Belgisch-Nederlanse grens. De voornaamste bezienswaardigheden zijn de windmolens ‘Zorgvlietmolen en Keiersmolen’ te Molenbeersel.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio