Extra politiepatrouilles na branden op camping Goolderheide

Print
Extra politiepatrouilles na branden op camping Goolderheide
Bocholt -

Na de dubbele brand op camping Goolderheide in Bocholt gaat de politie extra patrouilles uitvoeren. Dinsdagochtend en -avond werd een zevental caravans vernield. Politie en gerecht gaan uit van kwaad opzet.

Burgemeester Jos Claessens bevestigde woensdag dat de lokale politie Noordoost-Limburg meer gaat patrouilleren. “De politie gaat buiten, rondom het domein van twintig hectare, extra surveilleren. Omdat het zo’n groot domein is, kan het langs verschillende kanten betreden worden”, aldus burgemeester Claessens.

In november al was er een onverklaarbare brand in het recreatiedomein. Woensdag had overleg plaats met de burgemeester, de politie en de eigenaar van het domein. De eigenaar gaat op het terrein zelf ook waakzamer zijn om de veiligheid van de kampeerders te garanderen.

Woensdag heeft de technische en wetenschappelijke afdeling van de federale politie een uitgebreid sporenonderzoek verricht. Er kwam ook een gespecialiseerde speurhond ter plaatse om eventuele brandsporen te detecteren. “We willen zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen over wie of wat achter deze reeks van branden schuil gaat”, besluit Jos Claessens.

(belga)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio