Volkswagen Kevers heten Emma welkom

Print

Rotem

Dilsen-Stokkem - Een opmerkelijk zicht in de Eindestraat in Rotem. Daar prijken 5 Volkswagen Kevers op het grasperk voor de woning van de familie Declerck-Vincken. Ze heten de kleine Emma welkom thuis.

Emma kondigde zich aan op kerstdag, toen papa Johnny net bezig was met de voorbereiding van het kerstmenu voor de familie. Enkele uren later mochten de trotse ouders Johnny en Nathalie hun kerstkindje in de armen sluiten.

Gisteravond mochten moeder en dochter het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk verlaten. Maar van een onopvallende thuiskomst was geen sprake, daar had papa Johnny wel voor gezorgd.

Uren en dagen is hij bezig geweest om 5 Volkswagen Kevers uit hout te zagen, te verven en te beschilderen met de naam van zijn kersvers dochtertje. "Mijn grootvader had een VW Kever, en ik luisterde altijd graag naar zijn verhalen van hoe hij met die Kever op vakantie ging in de bergen en als enige bijna moeiteloos bovenop de top geraakte, dankzij de luchtgekoelde motor", vertelt Johnny Declerck, "en het is eens iets anders dan een opblaasbare baby of een ooievaar tegen het raam", lacht hij.

Johnny is ook zelf de trotse eigenaar van een VW Kever, én belooft nu al dat dochter Emma straks rijles krijgt in zijn favoriete wagen. Van een mooi kerstcadeau gesproken.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio