Food

Dit eten foodies in 2015

Print
Dit eten foodies in 2015

Foto: SHUTTERSTOCK

Ben je dol op exotische gerechten en spreekt een insectje op toast je wel aan? Dan zullen de nieuwste foodtrends voor 2015 je best wel bevallen. Van eetbare insecten tot bloemkoolrijst, het gamma herbergt voor elk wat wils. Tijd om jouw boodschappenlijstje te updaten.

De Britse krant Daily Mail ging te rade bij een aantal toonaangevende internationale chefs en wist zo de foodtrends voor het nieuwe jaar te ontfutselen. De pure smaken uit de Scandinavische keuken zullen in de dagelijkse huishoudens steeds meer aan populariteit winnen en een Maleisische topper, rundsvlees met curry, wordt ongetwijfeld net zo populair als de talrijke wokgerechten die ons de voorbije jaren vanuit oosterse contreien kwamen toegewaaid.

Mag het iets exclusiever? Hier heb je een overzicht:

  •  Esdoornwater bevat geen gluten, zuivel en een minimum aan calorieën. Beyoncé is al enige tijd fan van deze gezonde mix van water en het sap van de esdoorn en voorspeld wordt dat dit drankje de opvolger zal zijn van het immer populaire kokosnootwater.

  • Bloemkoolrijst wordt gemaakt van bloemkoolroosjes die door de blender gehaald worden. Het vormt een koolhydratenvrij alternatief voor gewone rijst. En wie de inname van koolhydraten nog verder wil beperken, kan ook met gepureerde knolselderij een gezonde variant op aardappelpuree tevoorschijn toveren.

  • Vergeet ijs van cuberdons of lavendel. In Japan blijkt wortelijs nu al een culinaire topper.

  • Eetbare insecten blijven hun opmars maken. En dat blijft ongetwijfeld nog wel even duren. In de beste restaurants ter wereld staat krekelpaté en vleestartaar met mieren ondertussen al op de vaste menukaart.

  • Gefermenteerd voedsel zit boordevol probiotica. Fermenteren kan je bovendien helemaal zelf. Het fermentatieproces is een proces waarbij bacteriën, schimmels en gisten gebruikt worden om een voedingsmiddel te maken. Denk maar aan yoghurt, bier, zuurkool ... .


 

 

 

.

 

Niet te missen