Mama

De populairste voornamen van 2014

Print
De populairste voornamen van 2014

Foto: Photo News

Emma heeft na een jaartje afwezigheid haar plaats aan de top van populairste meisjesnamen in Vlaanderen opnieuw opgeëist. Bij de jongensnamen was Lucas al voor het vierde jaar op rij de vaakst voorkomende naam op geboortekaartjes. Dat blijkt uit gegevens van Kind en Gezin.

De populairste voornamen vormen niet echt een verrassing. Emma werd het voorbije jaar 393 keer gekozen, en is al voor de zevende keer in tien jaar de populairste meisjesnaam. Dan volgen Elise (354) en Louise (341). Marie, de meisjesnaam die in 2013 nog het populairst was, valt dit jaar terug naar de vijfde stek (301).

Bij de jongensnamen evenmin een verrassing. Lucas staat al voor het vierde jaar op rij helemaal bovenaan. Het voorbije jaar kregen 327 baby’s de voornaam Lucas. Dan volgen Liam (319) en Arthur (308).

Kind en Gezin geeft zelf een mogelijk WK-effect mee. Zo werd de voornaam Eden het voorbije jaar 93 keer gekozen, tegen 43 maal in 2013. Er werd ook 13 keer gekozen voor Adnan (tegen 8 maal in 2013). De stijging kan te danken zijn aan de populariteit van de voetballers Eden Hazard en Adnan Januzaj. Van andere voornamen van opkomende voetbalsterren als Divock (Origi) en Radja (Nainggolan) is er nog geen spoor in de databanken. Ook de voornaam Jejoen werd het voorbije jaar niet gekozen in Vlaanderen. Wie op zoek is naar een populaire of originele voornaam, kan terecht op de website van Kind en Gezin.

Niet te missen