Wout Van Aert bereidt BK voor in Spanje

Print
Wout Van Aert bereidt BK voor in Spanje

Foto: BELGA

Wout Van Aert wil zich in de beste omstandigheden voorbereiden op het Belgisch kampioenschap, dat op zondag 11 januari plaatsvindt in Erpe-Mere. De kopman van Vastgoedservice-Golden Palace vertrekt daarom donderdagavond opnieuw voor enkele dagen naar Spanje om te trainen.

Veldrijden op Sportwereld.be

Van Aert, die dinsdag de Azencross in Loenhout won, verdedigt donderdag in de GP Sven Nys in Baal zijn leidersplaats in het klassement van de bpost bank trofee. Hij telt 4:45 voorsprong op Sven Nys en 4:46 op Kevin Pauwels. Meteen daarna neemt hij ‘s avonds nog het vliegtuig naar Spanje om te trainen. Van Aert zal er niet alleen zijn, ook ploegmaat Rob Peeters reist mee naar Calpe. De andere ploeggenoten blijven wel in België.

Het duo zal er tot en met maandag trainen. Dan keren ze terug naar België. Beide veldrijders zijn zondag dus niet van de partij in de Soudal Cyclocross in Leuven. Begin december verbleef Van Aert ook al bijna twee weken in Calpe.

Van Aert droeg nog nooit de trui van Belgisch kampioen. Hij was er wel al een paar keer dicht bij. Zo werd hij tweede bij de junioren in Hooglede 2012 en derde bij de beloften in Mol 2013. Vorig seizoen ging zijn BK bij de beloften de mist in wegens een valse start, waarna hij werd uitgesloten. Op het BK in Erpe-Mere treedt hij aan bij de profs.