Mode

‘Topmodel gestorven door uitputting’

Print
‘Topmodel gestorven door uitputting’

Foto: Harper’s Bazaar

Op zondag 9 november werd topmodel Katerina Netolicka (26) dood aangetroffen in haar appartement in de Tsjechische stad Litvinov. Artsen beweren dat de vrouw lichamelijk totaal uitgeput was en die dag bezweek aan een hartaanval. Eerdere geruchten over zelfdoding worden hiermee ontkracht.

Tsjechische media keken het autopsierapport van Katerina Netolicka in en schrijven dat ze haar intensieve levensstijl niet meer aankon. Naast model was ze een talentvolle kickbokster. Nu blijkt dat de combinatie tussen de zware trainingen en haar werk als model een aanslag waren op haar frêle lichaam. Netolicka, die in oktober nog het Tsjechisch kickbokskampioenschap won, trainde maar liefst zes keer per week. ‘Haar lichaam was op en haar hart stopte met werken. Dit komt vaak voor bij oudere mensen, maar helaas gebeurt het ook bij jongere mensen’, zegt arts Zdenek Schwartz.

Het model had grote opdrachten voor onder meer ‘L’Oréal’ en ‘Prada’. In mei 2014 schitterde ze nog op de cover van Harper’s Bazaar (foto). De 26-jarige Tsjechische deelde samen met haar vriend, ijshockeyspeler Jakub Petruzalek, een appartement in Litvinov. Haar broer vond haar op de bewuste donderdag dood in bad. Hij kon zijn zus al een hele tijd niet bereiken en besloot om een kijkje te nemen bij haar thuis, waar hij het levenloze lichaam van de jonge vrouw aantrof. Petruzalek was op dat moment met zijn team in Rusland.

Niet te missen