Brit betaalt 76.000 euro... voor vier rollen inpakpapier

Print
Brit betaalt 76.000 euro... voor vier rollen inpakpapier

Foto: pn

Dean Baker uit het Britse Erdington zal Kerstmis 2014 vermoedelijk niet snel vergeten. Door een foutje van een kassierster betaalde de hij geen 5,94 maar 59.400 pond voor vier rollen inpakpapier. De bankrekening van de man werd daarop geblokkeerd en hij kon geen kerstinkopen meer kopen voor zijn gezin.

Dean was op 22 december naar een winkel van Card Factory in Birmingham getrokken om er nog snel wat inpakpapier te kopen. Voor vier rollen betaalde hij 5,94 pond. Dat dacht hij toch, want twee dagen later stelde de man vast dat de winkel maar liefst 59.400 pond of ruim 76.000 euro van zijn rekening had gehaald. De Brit stond daardoor zo ver in het rood dat zijn bankkaart prompt was geblokkeerd.

‘Het meisje aan de kassa bij Card Factory was een stagiaire. Toen ik mijn kaart een eerste keer in de betaalterminal stak, zei ze dat de verrichting mislukt was. Ze vroeg me om het nog is te proberen en ik stond er verder niet bij stil’, zegt Dean aan de Birmingham Mail.

Toen de man op kerstavond wilde betalen in een restaurant werd zijn kaart geweigerd. ‘Ik begreep er niets van, want ik wist dat er nog meer dan genoeg geld op mijn rekening stond. Ik trok naar een bankautomaat in de buurt en kon mijn ogen niet geloven toen ik het saldo zag!’

Door de blunder kon Dean geen last-minute kerstinkopen meer doen en viel ook het kerstdiner in het water. ‘We hebben familieleden om eten moeten smeken’, zegt de man, die zijn geld intussen wel teruggestort kreeg.