Fit & Gezond

Zo ontgiften de sterren na de feestdagen

Print
Zo ontgiften de sterren na de feestdagen

Foto: SHUTTERSTOCK

Victoria Beckham, Miranda Kerr en Rosie Huntington-Whiteley zweren bij een gezonde start van het nieuwe jaar. Een alkalinedieet of smoothie verrijkt met superfoods helpt hen alvast om in 2015 opnieuw slank en blakend van gezondheid voor de dag te komen. Heb jij de komende dagen ook een gezonde opkikker nodig of wil je een gemene kater te lijf gaan, dan helpen de tips van deze celibrities je op weg.

Van Lily Allen tot Miranda Kerr, heel wat celebrities zweren bij 'superfoods', die dankzij hun hoge gehalte aan goede voedingsstoffen en antioxidanten een positieve invloed op onze gezondheid zouden hebben. Het klinkt je ongetwijfeld onbekend in de oren, maar de exotische ingrediënten moringa en sacha inchi zaden zijn de nieuwe superfoods van 2015.

Moringa is gemaakt van bladeren van de Moringaboom, die vooral in Azië en Afrika groeit en rijk is aan vitamines, mineralen en eiwitten. Het zou de immuniteit een boost geven, de bloeddruk verlagen, de spijsvertering stimuleren, vermoeidheid bestrijden ... . Het wordt voornamelijk in poedervorm verkocht.

Nog op zoek naar de ideale ochtendsnack voor het nieuwe jaar? Laat die verse broodjes dan maar voor wat ze zijn en haal een zakje zaadjes in huis. De sachi inchi zaden vinden hun oorsprong in Peru en worden al eeuwenlang door de Inca's gegeten. Ze zitten boordevol eiwitten, mineralen en omga 3 en 6.

Victoria Beckham gelooft dan weer sterk in het Healthy Honesty alkalinedieet, dat erop gericht is om alle zuurhoudende producten te weren en enkel alkalische voedingsmiddelen te eten, zoals groenten, zaden en granen. Het dieet zou gewichtsverlies stimuleren en een variëteit aan kwaaltjes tegengaan.

Benieuwd hoe Miranda Kerr de dag start? Bekijk dan dit filmpje.
 

 

 

 

 

Niet te missen