Celebs

VRT tikt Andrea Croonenberghs op de vingers

Print
VRT tikt Andrea Croonenberghs op de vingers

Foto: Kris De Smedt

De VRT heeft Andrea Croonenberghs op het matje geroepen over haar aankondiging van ‘Jaaroverzicht 2014’, maandag op Eén. Een aatal kijkers vonden dat de omroepster toen een politiek standpunt innam.

‘2014 was niet meteen een jaar om vrolijk van te worden’, zei Croonenberghs maandagavond tijdens haar aankondiging van het Jaaroverzicht. ‘We namen afscheid van heel wat bekende figuren, het ebolavirus woedde en ook de opwarming van de aarde bleef een topic. Ook de Grote Oorlog werd herdacht, een gele N-VA-golf overspoelde Vlaanderen en de Rode Duivels deden het België-gevoel weer toenemen.’

De opmerking over de gele N-VA-golf schoot bij verschillende kijkers in het verkeerde keelgat. Een aantal Twitteraars vroeg zich af of de omroepster niet te ver was gegaan. Eén bevestigt intussen dat Croonenberghs werd aangesproken over het voorval. ‘Omroepster mogen geen politiek standpunt innemen. We vragen om extra voorzichtig te zijn met uitspraken die uit de context kunnen gerukt worden’, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Niet te missen