Kerstvieringen in Voeren

Print

Sint-Martens-Voeren

Voeren - Het waren weer prachtige kerstvieringen in onze dorpen met heel veel deelnemers: meer dan 350 in Sint-Martens-Voeren op Kerstavond en een nokvolle kerk op kerstdag in Sint-Pieters-Voeren.

De priester had alle ouders met kleine kinderen persoonlijk uitgenodigd, en ze waren er ook allemaal!
In zijn homilie illustreerde hij hoe wij zoals de herders destijds, kinderen van het licht kunnen worden. Met een kind of baby op de arm zei hij dat elk kind, net zoals Jezus toen hij klein was, hulp, steun, genegenheid en onvervalste liefde nodig heeft. Dienende liefde was de rode draad doorheen het leven van Jezus, die ook de essentie is van ons geloof.
Ons christelijk geloof is katholiek (universeel) en roept ons op tot verbondenheid met God en liefde voor de medemens. Zijn wij mensen van de stal (die leven zoals herders) of van de herberg ( die alleen leven voor zichzelf) zoals in de eerste lezing werd verteld?
Terwijl het koor Stille Nacht zong mochten alle kinderen een kaarsje plaatsen bij de kribbe.
Tijdens de voorbeden werd gebeden voor alle mensen die zich inzetten in onze talrijke verenigingen, voor alle vaders en moeders dat ze ondanks vele tegenkantingen en drukke bezigheden toch blijven proberen de boodschap van Jezus aan hun kinderen door te geven, voor de priesters en pastorale werkers, onze paus Franciscus, voor vrede in de wereld en heel speciaal voor onze zieken die op kerstavond een speciale plaats in ons hart innamen...
Moge de goede voornemens van Kerstmis blijven nazinderen doorheen het nieuwe jaar 2015 in verbondenheid met alle mensen uit onze dorpen en in de wijde wereld.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio