Gewapende man richt bloedbad aan in Canada: 9 doden

Print

In de buurt van de Canadese stad Edmonton heeft een depressieve man zes volwassenen en twee jonge kinderen doodgeschoten. De dader pleegde vervolgens zelfmoord. De politie heeft het over ‘een zinloze massamoord en extreem huiselijk geweld’.

De politie van Edmonton vond het eerste slachtoffer - een vrouw van middelbare leeftijd - maandag rond 19 uur plaatselijke tijd na een melding over wapengeweld. Enkele uren later werden elders in de stad de lichamen gevonden van zeven andere personen: drie volwassen vrouwen, twee volwassen mannen en twee kinderen.

De gruwelijke vondst gebeurde na een telefoontje van de vermoedelijke dader, een man met zelfmoordneigingen. Zijn lichaam werd dinsdagmorgen aangetroffen in een restaurant in Fort Saskatchewan, zo’n 40 kilometer ten noordoosten van Edmonton.

‘Dit is een tragische dag voor Edmonton’, zei politiechef Rod Knecht op een persconferentie. ‘Het lijkt te gaan om een tragisch geval van extreem huiselijk geweld. De moorden waren duidelijk gepland.’ Volgens de politie had de schutter een strafblad en gebruikte hij voor zijn moordende raid een gestolen pistool.