© jef gabriels

© jef gabriels

© jef gabriels

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Scholen helpen Sint-Vincentius

Hoewel België tot de rijkste landen van de wereld behoort, is er nog altijd armoede. Met honger slapen gaan is wel een van de ergste dingen die je kan overkomen. Sint-Vincentius probeert daar wat aan te doen. Dit jaar kregen ze in Genk hulp van de scholen.

jef gabriels

Een 30-tal scholen uit Genk en Wiemesmeer hebben dit jaar deelgenomen aan de inzamelactie "Week van de Armoede", georganiseerd door Vincentiusvereniging van Genk in samenwerking met het Stadsbestuur.De oogst was fenomenaal. Meer dan 400 manden met voornamelijk droge voeding werden door de kinderen in de scholen verzameld en opgehaald door vrijwilligers van Vincentius. Deze vrijwilligers maakten er pakketten van voor bedeling onder behoeftigen uit Genk en Zutendaal.

Directies, schoolteams, ouders en leerlingen leverden andermaal een belangrijke inspanning voor dit jaarlijks weerkerend project en de oogst was groter dan ooit. En ook de vrijwilligers van Sint-Vincentius zetten weer hun beste beentje voor.Dat hun werking meer is dan een druppel op een hete plaat blijkt uit het feit dat Sint-Vincentius elk jaar meer dan 1000 mensen daadwerkelijk helpt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer