Pieter Devos wint KBC-prijs jumping in Mechelen

Print
Pieter Devos wint KBC-prijs jumping in Mechelen

Foto: gvdv

Pieter Devos heeft zondag op de Kerstjumping in Mechelen met de 11-jarige ruin Dream of India de KBC-prijs gewonnen. Daarmee lijkt hij klaar voor de Grote Prijs van maandag en de wereldbekerwedstrijd van dinsdag.

De in België wonende Braziliaan Marlon Modolo Brandon had een stevige optie op de overwinning genomen toe hij met Malou foutloos rondkwam en een scherpe tijd neerzette, maar Devos was nog 32 honderdsten sneller. De Nederlander Jur Vrieling, zaterdag al twee keer winnaar en één keer tweede, moest met Flash Dance met de derde podiumplaats vrede nemen. Nicola Philippaerts werd met Quenzo achtste, Niels Bruynseels met Filou elfde. De andere Belgen haalden de barrage niet.

In het dressuur werd de kür op muziek verrassend niet gewonnen door de Nederlandse Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival. De olympische vicekampioene moest haar landgenote Danielle Heijkoop, met Siro, laten voorgaan. ‘Ik heb de hele wedstrijd moeite moeten doen om Parzival aan te laten sluiten op de muziek’, verklaarde Cornelissen haar verlies. Jeroen Devroe werd met Eres zevende, Philippe Jorissen met Le Beau achtste en laatste. Devroe was niet helemaal tevreden met zijn zevende plaats en een score van 74,725 procent. ‘Maar Eres is nog jong en het is de eerste keer dat hij in een dergelijke grote piste met zoveel volk een kür loopt. Op termijn zal hij wel de ervaring opdoen om beter te kunnen presteren.’