Gezellig Wintercantina op pleintje C-Mine Crib

Print
Gezellig Wintercantina op pleintje C-Mine Crib

Foto: Marc Vos

Genk - Dit weekend zijn we eens een kijkje gaan nemen bij Wintercantina, op het pleintje van C-Mine Crib. Ondanks de koude en de sneeuw was het er een gezellige drukte met livemuziek, borreltjes, cava, biertjes (oa. van de fantastische brouwerij van Wilderen) en veel goed volk in kerst(vakantie)stemming.

En de muziek was uitstekend. Eerst kregen we een leuk optreden van de coverband Along Comes Mary, om daarna vergast te worden op de uitstekende Genkse afro/reggae-band Pourkwappa die ik al een paar keer zag optreden. Heel zomerse muziek, een ideaal antivriesmiddel een koude winteravond. De muziek van Pourkwappa straat warmte uit en hun swingende ritmes nodigen uit tot een dansje. En na een paar jägermeistertjes of cavaatjes voelt de koude al veel draaglijker aan.

De verlichte schachttorens en gebouwen van C-Mine vormen een mooie en sfeervolle achtergrond voor een wintercantina en ook voor een kerstmarktje.

Hier nog een link naar het nummer Hometown van Pourkwappa, een ode aan Genk met een grappige clip : https://www.youtube.com/watch?v=R_Y8rxG5EYA

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio