Neos viert Kerstmis

Print

Foto: Maurice Deckers

Hechtel-Eksel - Neos heeft 2014 afgesloten met een gezellig kerstfeest.

Vrijdag 19 december, een dag met een eerder druilerige, regenachtige voormiddag. Maar in de late namiddag keerde het tij, net rond het tijdstip dat 91 Neosleden zich opmaakten om zich naar de Geer te begeven voor hun jaarlijks kerstfeest, stopte de regen. Als dat geen gunstig voorteken was. Eénmaal binnen in de feestzaal ,met een glaasje bubbels in de hand, blikkend naar de glinsterende kaarslichtjes en genietend van de wederom prachtig versierde tafels, had niemand nog boodschap aan het weer. Onze decoratiemeisjes van dienst, Roza en Emi, hebben zich weer overtroffen en gezorgd voor zeer geslaagde kerststukken, die eenieders bewondering wegdroegen.

Na het welkomst- en openingswoord van Paula was het de buurt aan Kurt, onze traiteur met wie we reeds vele jaren samenwerken, om ervoor te zorgen dat we niets tekortkwamen.
Voorgerecht en soep, evenals het nagerecht werden aan tafel bediend. Voor het hoofdgerecht dienden we langs het buffet te passeren. Gedurende de hele avond werd dit alles overgoten met drank naar ieders smaak en keuze. Kurt heeft ons andermaal niet ontgoocheld, het was weer dik in orde, we hadden niet anders verwacht.
Rond 21 uur startte DJ Piet de muzikale avond. En zoals gewoonlijk begon dat eerder schoorvoetend.
Gelukkig hebben we Christiane, die er elk jaar opnieuw in slaagt om een al dan niet gewillig slachtoffer te vinden om de boel op gang te trekken. Naarmate de avond vorderde en hoe meer slows uit de tijd van toen, de zo gekende één plavei-achtige dansen, waagden wat meer koppels zich aan een dansje.
Rond middernacht hield DJ Piet het voor bekeken en kon de nachtploeg van Neos beginnen met het op- en afruimen van de zaal, om die netjes achter te laten voor de feestvierders van morgen. Moe maar voldaan en tevreden keerden we huiswaarts.
De Kerstperiode staat niet alleen voor Vrede voor iedereen maar ook voor warmte, gezelligheid en samenhorigheid. En laat dit nu net waarden zijn die ook Neos hoog in haar vaandel draagt.
Wij hopen dat de deelnemers aan ons Kersfeest deze waarden mochten ervaren in de contacten en gesprekken met hun tafelgenoten. Als dit zo is, dan is ons opzet geslaagd en mogen we weer terugblikken op een fel gesmaakt en zeer geslaagd Kerstfeest.

Aan allen die dit lezen, ongeacht hun levensbeschouwing of overtuiging, wens ik dan ook veel warmte, gezelligheid en samenhorigheid toe, niet alleen in deze Kerstperiode, maar voor het ganse komende jaar. Aan elk van U en al diegenen die U dierbaar zijn : Prettige eindejaarsfeesten en tot in 2015.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio