Kim Huybrechts tegen 'the Power' in achtste finales op WK darts

Print
Kim Huybrechts tegen 'the Power' in achtste finales op WK darts

Foto: Photo News

Kim Huybrechts (PDC-18) heeft zich zondag in het Alexandra Palace van Londen voor de achtste finales van het PDC wereldkampioenschap darts geplaatst. De 29-jarige Antwerpenaar versloeg de Engelsman Ian White (PDC-15) in de tweede ronde met 4-3.

Vorig jaar werd Huybrechts in de tweede ronde nog met 4-3 uitgeschakeld door diezelfde White. Ook deze keer waren beide darters aan elkaar gewaagd. Nooit was het verschil groter dan één set. White won de eerste set, de volgende twee waren voor Huybrechts. White won daarop zeven legs op rij, waarna Huybrechts het welletjes vond en zijn tegenstander geen enkele leg meer gunde: 2-3, 3-2, 3-2, 0-3, 0-3, 3-1, 3-0. Huybrechts eindigde met een gemiddelde van 93,74 punten per drie darts, White deed met 93,94 net iets beter. Huybrechts was bij het uitwerpen 14 keer op 39 succesvol, White 14 keer op 35.

‘Revanchegevoelens had ik niet’, reageerde Huybrechts. ‘Gisteren was gisteren en morgen is morgen. Het gaat om de wedstrijd van vandaag. Natuurlijk was ik die 4-3 nederlaag van vorig jaar niet vergeten, maar tijdens de wedstrijd heeft dat niet door mijn hoofd gespeeld. Bij een 2-3 achterstand ben ik agressiever gaan spelen. Zo bleef ik de zenuwen de baas. Sommige spelers houden er niet van hun emoties te tonen, maar anderen, zoals Michael van Gerwen en ikzelf, vieren vrijwel elk gewonnen leg. Ik ben vaak nerveus, een vreugdeuitbarsting na een dubbelworp neemt wat van de druk weg. Ik doe dat zeker niet om de tegenstander uit zijn concentratie te brengen, het is alleen voor mezelf. Elk gewonnen leg is een leg dichter bij een gewonnen match en dus een reden om te vieren.’

En nu... dartlegende Phil Taylor

In de achtste finales neemt Kim Huybrechts het op tegen levende dartslegende Phil Taylor op. De 54-jarige Engelsman, nummer twee op de wereldranglijst, schakelde zondagavond de Welshman Mark Webster (PDC-32), de BDO-wereldkampioen van 2008, met 4-0 uit. "The Power" liet daarbij een gemiddelde van 101,9 optekenen. De setstaden waren 3-1, 3-2, 3-1 en 3-0.

Taylor jaagt in het Alexandra Palace van Londen een zeventiende titel na. Hij was twee keer wereldkampioen van de BDO (British Darts Organisation) en veertien keer van de PDC (Professional Darts Corporation). In totaal heeft hij 208 proftoernooien, met daarbij 82 majors, op zijn palmares.

Kim Huybrechts speelde zes keer eerder tegen Taylor en moest telkens het onderspit delven. In hun vorige ontmoeting, in oktober 2013, kwam Huybrechts wel dicht bij de zege, maar moest hij uiteindelijk toch met 6-5 de duimen leggen. Deze keer spelen Huybrechts en Taylor naar een best of seven. De wedstrijd wordt dinsdagavond gespeeld.