Samantha Maaseik houdt jaarlijkse kerstduik

Print
Samantha Maaseik houdt jaarlijkse kerstduik

Foto: Marleen Buntinx

Maaseik - Op vrijdag 26 december hielden de leden van duikclub Samantha van Maaseik, naar jaarlijkse traditie, hun kerstduik. Plaats van afspraak was Panheel, net over de Nederlandse grens, bij Kessenich.

Even voor 10 uur in de grijze voormiddag troffen 24 enthousiaste duikers elkaar voor dit leuke evenement. Na een korte briefing in verband met de veiligheidsregels, werden de ploegen ingedeeld en kon ieder buddypaar zich gaan voorbereiden: duikpak aantrekken, flessen klaarmaken, onderlinge afspraken maken over tijd, diepte, enz…
Na het nemen van de groepsfoto, verdween elk team onder water. De afspraak was om maximaal 30 à 35 minuten onder te blijven, om zeker te zijn dat niemand onderkoeld zou geraken. Bij winterduiken heb je minder kans om veel leven te spotten. Enkele dikke baarzen en een paar snoeken wilden zich nog wel laten zien. Prachtig is echter de stilte en het zonlicht dat door het wateroppervlak breekt.
Alle duikers hielden zich keurig aan de afspraak. Na het omkleden werden ze opgewacht door enkele trouwe helpers voor een heerlijke kop warme soep. De kerstman kwam nog langs met jägermeister, eis und eiskalt. Verder stond er nog een lekkere hotdog op het menu.
De stemming was gezellig en natuurlijk hopen we ook volgend jaar weer te kunnen genieten van een heerlijke duik op tweede kerstdag, misschien zelfs onder het ijs?


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio