Montfortkoor geeft schitterend kerstconcert.

Print

Winterslag 1

Genk - Ondanks het druilerige weer, ondanks de restauratiewerken in onze ‘verkleinde’ kerk, werd het kerstconcert van het Montfortkoor druk bijgewoond. En het mag gezegd … ’t was de moeite!

Het concert kaderde in het kerstthema ‘Veni Jesu, amor mi !’ Voor de gelegenheid werd het koor versterkt door het strijkorkest Pieters, overigens geen onbekenden. Dirigente Idi Hofmans stond in voor de prachtige solozang en Hugo Martens begeleidde het Montfortkoor op kerkorgel.
Het programma bracht ons o.a. van J.S. Bach over A. Preud’homme tot enkele typische kerstliederen, waarvan er enkelen door het publiek gretig werden meegezongen. Het concert kende enkele hoogtepunten. Het largo uit de ‘winter’ van Vivaldi bijvoorbeeld, werd op een prachtige wijze vertolkt op blokfluit. Enkele instrumentalisten uit het ensemble Pieters lieten ons genieten van hun kunnen. Idi Hofmans bekoorde als sopraan het publiek met verschillende nummers, o.m. het Panis Angelicus en Ave Maria, beiden van C. Franck. Het bijzondere arrangement van ‘Stille Nacht’ betekende heel stil genieten! Het Montfortkoor en haar dirigente - tenslotte was het hun concert – lieten ons genieten van hun uitgebreid meerstemmig repertoire.
Ongetwijfeld zijn er voor het talrijke publiek nog andere kippenvelmomenten geweest. Dit was een muziekfeest dat alle luisteraars raakte tot in hun ziel. Het concert, editie 2014, laat een bijzondere indruk na en loodste menig toehoorder de kerstgedachte binnen: Kom Jezus, hou van mij!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio