Van der Poel triomfeert in Diegem, Nys rijdt anonieme cross

Print

Mathieu van der Poel heeft de Superprestigemanche van Diegem gewonnen. De Nederlander snelde in de zesde ronde weg van een selecte kopgroep en reed solo naar de zege. Van der Poel is ook de nieuwe leider in de Superprestige. Sven Nys was slecht gestart en reed een anonieme cross.

Veldrijden op Sportwereld.be

De cross in Diegem startte hectisch. Bart Wellens brak zijn ketting, Kevin Pauwels kwam pas als 45e door en ook Sven Nys was niet goed weg. Lars van der Haar was de snelste starter. De Nederlandse kampioen kreeg Tom Meeusen in het wiel. Er scheidden zich al snel een zestal renners af. Naast Meeusen en van der Haar waren ook de broertjes Mathieu en David van der Poel, Philipp Walsleben en Corné van Kessel mee. Nys volgde al snel op ruim 20 seconden. Wellens gaf in de vierde ronde op.

Het parcours was glad en dat zorgde voor een heleboel valpartijen. Van der Haar ging zelfs twee keer op dezelfde plek tegen de vlakte. Pauwels had goede benen en baande zich een weg naar voor. In de vierde ronde kwam hij bij Nys en die liet hij vrij snel weer achter. Pauwels had zijn leidersplaats in de Superprestige te verdedigen en ging op zoek naar de leiders. Daar zorgde een hapering in de materiaalzone tussen van Kessel en David van der Poel even voor afscheiding.

Daar gaat van der Poel

In de zesde ronde vond Mathieu van de Poel zijn moment gekomen. Pauwels kwam op achttien seconden en de Nederlander snelde weg. Meeusen en Walsleben hadden al snel een achterstand van ruim tien seconden. Dat duo kreeg snel het gezelschap van Pauwels, van der Haar, David van der Poel en van Kessel. In de laatste ronde leek van der Poel met een voorsprong van ruim 20 seconden zegezeker, tot hij materiaalpech kende. Hij zat echter dicht bij de materiaalpost en het gevaar was geweken.

Van der Poel nam geen risico’s meer en soleerde naar een knappe zege, zijn tweede van het seizoen in de Superprestige na Gieten. Hij kwam met een wheelie over de finish en is de nieuwe leider in de tussenstand. Meeusen snelde naar een tweede plek, voor Pauwels. Van der Haar werd in het zog vierde, voor David van der Poel. Nys kwam op ruime afstand binnen en finishte net buiten de punten op een zestiende plek.

Herbeleef hier de cross.

Uitslag:

1. Mathieu van der Poel (Ned/BKCP-Powerplus) in 1u05:36
2. Tom Meeusen 0:03
3. Kevin Pauwels 0:08
4. Lars van der Haar (Ned) 0:09
5. David van der Poel (Ned) 0:22

Bekijk hier de volledige uitslag.