© BELGA

Michael Vanthourenhout is de sterkste bij de beloften

Michael Vanthourenhout heeft zich zondag op het ijs-en modderparcours van Diegem de sterkste getoond in de wedstrijd bij de beloften. De West-Vlaming haalde het voor de Nederlander Stan Godrie en de Fransman Clément Venturini.

Veldrijden op Sportwereld.be

Geen Wout van Aert (ziek) en Mathieu van der Poel (start bij de elite) aan de start bij de beloften. Wel nog 59 andere deelnemers die er een aantrekkelijke wedstrijd van maakten. Het was de Fransman Venturini die de beste start nam in Diegem, niet veel verder volgden Stan Godrie, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, de Tsjech Toupalik en Toon Aerts. Net voor het ingaan van de tweede ronde plaatste Aerts een versnelling, maar ver raakte hij niet. Vrij snel vormde zich een kopgroepje met vijf renners: Vanthourenhout, Godrie, Aerts, Laurens Sweeck en Venturini.

Toen Sweeck ten val kwam, zag Vanthourenhout zijn moment gekomen. Hij versnelde, maar raakte niet weg. Ook daarna probeerde de West-Vlaming het nog een paar keer, maar zonder succes. Sweeck kwam nog terug vooraan, maar zakte opnieuw weg door materiaalpech. De strijd om de zege ging tussen vier renners. In de laatste ronde sprong Vanthourenhout over de balkjes en ontdeed hij zich van Godrie en co.

Voor Vanthourenhout was het van 1 november, op de Koppenberg, geleden dat hij nog eens mocht juichen. ‘Ik had nochtans niet verwacht dat ik het hier goed zou doen’, zei hij. ‘Normaal gezien ben ik niet op mijn best op sneeuw en ijs, maar vandaag voelde ik al van bij de start dat ik goed was. Ik ben vooral blij dat ik hier mijn voorsprong in het klassement van de Superprestige nog wat verder uitbouw.’

Vanthourenhout telt na zes manches 83 punten. Toon Aerts staat tweede met 67 punten en Laurens Sweeck op een derde plaats met 66 punten. De volgende manche is op 8 februari in Hoogstraten.