Nu al koopjes mogelijk door koppelverkoop

Een week voor het begin van de solden is het in een modewinkel op de drie al perfect mogelijk om koopjes te doen als u er meer dan één product koopt. Volgens het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) doet 29 procent van de handelaars aan koppelverkoop.

Het systeem van ‘twee kopen, één gratis’, waarmee de winkels in de sperperiode voor de solden al de eerste stukken van hun overtollige voorraad aan de man/vrouw brengen, kent een enorme vlucht. Twee jaar geleden was nog maar een op de tien winkeliers te vinden voor koppelverkoop.

“De winkeliers moeten er wel aan meedoen, omdat alle grote ketens met de gezamenlijke aanbiedingen uitpakken”, zegt Christine Mattheeuws, voorzitter van het NSZ. “De korting geldt bij de koppelverkoop wel pas vanaf het tweede product. Tijdens de solden heeft u recht op korting vanaf het eerste product. We verwachten dan ook een stormloop vanaf de eerste dag van de solden, temeer omdat de winkels met een grote voorraad zitten. Door het warme najaar is de verkoop van winterkledij bedroevend slecht geweest.”

Het blijkt nu dat de winkelketens steeds creatiever omspringen met het recht op koppelverkoop. Zo kan u in sommige winkels bijvoorbeeld een bon van één euro kopen, waarna u het recht krijgt op een fikse korting. Ook andere ketens proberen met spectaculaire acties de sperperiode uit te hollen. “We zijn daar niet gelukkig mee”, zegt Unizo-woordvoerder Luc Ardies. “Maar anderzijds blijft de impact relatief beperkt in vergelijking met de solden. Overigens blijft 70 procent van de winkeliers, ondanks de koppelverkoop, gewonnen voor het behoud van de sperperiode.”

De solden lopen van 3 tot 31 januari. Bijna alle winkels hebben kortingen tot 70 procent. Nu het volop begint te winteren, is het dus aangeraden toch nog een paar dagen te wachten met de aankoop van die warme jas of trui. Het kan u vele euro’s besparen.

Aangeboden door onze partners

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio