Asse-Lennik en Antwerpen spelen onuitgegeven bekerfinale volleybal

Print
Asse-Lennik en Antwerpen spelen onuitgegeven bekerfinale volleybal

Foto: Kms

Asse-Lennik en Antwerpen hebben zich geplaatst voor de bekerfinale in het volleybal. Beide ploegen zorgen voor een verrassende affiche, het is namelijk voor het eerst sinds 1995 dat zowel Roeselare als Maaseik ontbreken in een bekerfinale. Die finale wordt op 21 februari gespeeld in het Sportpaleis.

Asse-Lennik begon goed op Schiervelde en haalde de eerste set binnen met 20-25. Knack Roeselare verloor de heenmatch met 1-3, dus mocht zeker geen tweede set prijsgeven, anders was het kalf al verdronken voor de West-Vlamingen. De tweede set ging dan ook overtuigend naar Knack Roeselare met een 25-18 stand.

In de derde set ging het goed op en neer. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar Asse-Lennik lukte op het juiste moment de break en won set 3 met 23-25. Er brak meteen een feestje uit op het veld, want met een 1-2 stand verzekerde Asse-Lennik zich van een plaats in de finale. Roeselare won de wedstrijd uiteindelijk wel met 3-2, nadat het de vierde set pakte met 25-21. De vijfde set was slechts een formaliteit, de feestneuzen van Asse-Lennik gingen in set vijf nog met 15-4 de boot in.

Nerveus Antwerpen toch voorbij Maaseik

Antwerpen had heel wat moeite met Maaseik, maar had dat vooral aan zichzelf te danken. Nadat Maaseik de eerste set binnenhaalde met 22-25, sloop er toch wat onzekerheid in de Antwerpse rangen. Het feit dat de bekerfinale in het Antwerpse Sportpaleis plaatsvond, zorgde ongetwijfeld ook voor wat meer stress bij de thuisploeg.

De tweede helft was eerst nog een maat voor niets, want Antwerpen overklaste Maaseik met 25-12. Als Antwerpen nog een tweede set binnenhaalde, was de bekerfinale een feit. In de derde set gaf Antwerpen echter telkens een geruststellende voorsprong uit handen. Maaseik keerde telkens terug na een 17-13 en een 20-16 achterstand en won set drie zowaar met 22-25.

In de vierde set bleef Antwerpen met knikkende knieën spelen en gaf vier punten op rij prijs, waardoor Maaseik halverwege de vierde set leidde met 11-12. Op het moment dat het moest gebeuren, stond de thuisploeg echter weer op en haalde de set binnen met 25-21. 2-2 in setstanden, Antwerpen geplaatst voor de finale. Het feestje werd nog wat groter in de Scheldestad toen ook set vijf winnend werd afgesloten met 15-12.