© BELGA

Eli Iserbyt alweer aan het feest bij de junioren

Eli Iserbyt heeft zondag de zesde manche van de Superprestige bij de junioren in Diegem op zijn naam geschreven. De West-Vlaming haalde het met een kleine halve minuut voorsprong op nieuweling Jappe Jaspers en de Zwitser Johan Jacobs. Het is voor Iserbyt de vijftiende overwinning van het seizoen.

Veldrijden op Sportwereld.be

Iserbyt kende een slechte start in Diegem en was meteen op achtervolgen aangewezen. ‘Ik raakte niet meteen in mijn klikpedaal en daarna was het moeilijk om terug vooraan te geraken’, doet hij zijn verhaal. ‘Het is vrij smal bij de start en dan zijn er ook nog die chicanes, dus het kostte me wel wat moeite om naar de kop te rijden. Bovendien raakte mijn schoen ook nog eens open en dat kostte me ook wat tijd.’

De Belgische en Europese kampioen panikeerde niet en reed rustig naar de koplopers. ‘Ik heb even uitgerust in het wiel van de anderen en dan het juiste moment gekozen om weg te rijden’, zegt hij. ‘Het was wel een lastige koers vandaag met die eerste sneeuw. Dat hebben we dit seizoen nog niet gehad, dus dat was even wennen. Al rijd ik wel graag in de sneeuw. Het is technisch en dat ligt me.’

Iserbyt telt nu vijftien overwinningen dit seizoen en staat dankzij zijn zege met negentig punten ook steviger aan de leiding in het klassement van de Superprestige. Johan Jacobs is tweede in de stand met 65 punten. De Nederlander Maik van der Heijden telt 59 punten.

Eli Iserbyt neemt niet deel aan de Azencross in Loenhout en past ook voor de GP Sven Nys op 1 januari. Zijn eerstvolgende wedstrijd is de Soudal Cross in Leuven, op 4 januari.